Leder till
Certifierad massageterapeut
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

Viktigt att tänka på

1. Är skolan godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR)   Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) bildades 1955 och godkänner utbildningen vid de 2 statliga och kommunala skolorna och de privatägda skolorna, idag 4 stycken, däribland Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa. SHR ingår i den internationella organisationen CIDESCO.

2. Ingår Internationellt godkänd Spautbildning i utbildningen?
CIDESCO har bland annat en Spautbildning som ger tillgång till CIDESCO´s internationella Spadiplom. Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa erbjuder dig som enda skola i Sverige möjlighet att gå upp i CIDESCO examen och ta CIDESCO diplom till både hudterapeut och Spaterapeut i en och samma utbildning. Avgift för CIDESCO examen tillkommer.

3. Är skolan CIDESCO certifierad?
Endast de fyra godkända privatskolorna av SHR är CIDESCO certifierade i Sverige. CIDESCO, som står för Comité International d´Esthetique et de Cosmetologie, har sitt huvudsäte i Zurich och finns i över 40 länder runt om världen. 

4. För att få CIDESCO diplom krävs minst 600 timmars praktik. Ingår det i utbildningen?
Idag är det endast 2 skolor som ger tillgång till den kompletta utbildningen som innefattar att du får tillgång till CIDESCO diplomet direkt när du tar din examen. För att få CIDESCO diplom måste du annars göra 600 timmar praktik på en SHR godkänd salong.

5. Antalet elever i varje klass bör vara maximerat att inte överstiga 20.

Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa har 20 eller färre elever i varje klass.

6. Finns välanpassade våtutrymmen för kroppsbehandlingar på skolan?
Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa har sedan 10 år tillbaka anpassat sina lokaler med 100m2 våtutrymmen för att kunna erbjuda eleverna tillgång till perfekta lokaler för utbildning i Spabehandlingar.

 

Sammanfattning: Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa uppfyller som enda hudterapeututbildning i Sverige samtliga ovanstående punkter