YH-utbildning
som ger studiestöd
L�s mer

Spabehandling

Spaundervisningen påbörjas i den tredje terminen. Vid den här tidpunkten i undervisningen har man fått en relativt god erfarenhet av att utföra behandlingar och att ta emot kunder. Undervisning handlar nu om att utvecklas och bli allt mer självständig i sitt arbete.

Spaundervisningen är både teoretisk och praktisk börjar med att man lär sig olika scrub/peelig-metoder och vikten av att ha en god draperingsteknik. Därefter lär man sig om vilka effekter som olika leror och alger har och hur de används som inpackning.

Spabehandlingar kan tex vara utrensande, cirkulationsökande och mjukgörande, som terapeut ska man kunna avgöra vilken behandling som är bäst lämpad för sin kund.

De behandlingar som vi lär ut i hydroterapin är vichydusch och kurbad. Vichydusch är en behandling med ställbara duschmunstycken som dels ger en upplevelse av tropiskt regn och som har effektivt på tex celluliter eller spända muskler eftersom man kan  anpassa trycket på duschmunstyckena.

I spaundervisningen lär man sig även Indian Head Massage som är en mycket avkopplande skalpmassage och kroppsmassage med varma stenar s.k Hot Stone Massage.

På vår elevsalong Beauty och Spa Centre finns flera olika spabehandlingar att välja på som du kan läsa mer om och boka här.