Leder till
Certifierad massageterapeut
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

Kära läsare,

När jag för snart 25 år sedan lämnade min tjänst som avdelningsföreståndare på Karolinska Sjukhuset var det för att ta steget in i det okända; att bli hudterapeut, ett vid denna tid relativt okänt yrke i Sverige. Men ett yrke som jag drömt om ända sedan jag som liten flicka började leka med mammas cremer och läppstift.

Efter utbildningen och som nyutexaminerad CIDESCO-diplomerad hudterapeut startade jag en liten salong i vårt hem i Bromma, men arbetade samtidigt också extra som lärare på min ”gamla skola” och som engagerad medlem i SHR´s styrelse.

Tiden på skolan och arbetet inom SHR hade väckt mitt intresse för att förbättra och utveckla utbildningen och starta en egen skola med högsta möjliga kvalitetsmål. Den 1 september 1993 började den första klassen med 13 elever på Privatskolan för Hudvård & Kosmetik i våra lokaler på Stureplan 6 i Stockholm.

Vid denna tidpunkt var yrket fortfarande rätt okänt och det var tufft att komma ut som nyutexaminerad hudterapeut. De flesta startade därför egna salonger och ”bröt ny mark”, kan man nog påstå. Utvecklingen av yrket och branschen har sedan 1993 gått i en rasande takt.

Före 1997 fanns knappt några Spahotell i Sverige. Selma Lagerlöf i Sunne hade precis startat, men i övrigt fanns inte mycket som kunde kallas Spahotell. Idag, 20 år senare, finns det minst ett 90-tal Spahotell i Sverige och de 40 största har bildat en egen förening för att ta tillvara och skydda Spabegreppet, som annars riskerar att urvattnas.

Det som drivit fram den snabba utvecklingen av Spahotell i Sverige är den otroliga utvecklingen av Spaindustrin i världen. Spabranschen tillhör idag ett av de mest expansiva tillväxtområdena inom den globala ekonomin.

Vi bestämde oss därför tidigt, redan 1999, att även ta in Spakonceptet i vår utbildning och år 2006 flyttade vi till nya moderna och specialanpassade lokaler där vi investerat i våt-utrymmen för Spabehandlingar för att kunna uppfylla CIDESCO´s krav för det internationella spa-diplomet.

Utbildningen har förlängts, från tidigare 10 månader till idag 15 månader, för att kunna uppfylla de krav och behov som Spaindustrin idag ställer.

Resultatet av våra investeringar och satsningar har varit mycket positiva. Vi kan konstatera att våra examensklasser alltid är uppvaktade av operatörer från Spahotell oh kryssningsfartyg från hela världen. Den som vill ut i världen och arbeta har därför alla möjligheter att kunna välja och vraka bland fantastiska och exotiska hotellanläggningar över i stort sett hela världen.

Något slut på efterfrågan av skickliga och välutbildade hudterapeuter är omöjligt att tänka sig i en värld som formligen exploderar av reportage om resor, hälsa, skönhet, avkoppling och Spa-upplevelser.

På varje konferens och seminarium som jag deltar i framhålls att flaskhalsen för Spaindustrin är det omättliga behovet av välutbildade hudterapeuter. Och jag kan försäkra att våra nordiska hudterapeuter är de som står högst i kurs inom Spaindustrin genom den förnämliga utbildningen som ges här och även den positiva attityd och mentalitet som våra svenska hudterapeuter bär med sig.

Jag är stolt och lycklig över vår skola och lovar att ständigt fortsätta arbeta i branschens framkant för att förbättra och utveckla vår utbildning som en av de ledande skolorna i världen.

Välkommen till vår värld!

Liselott Calissendorff

Liselott Calissendorff 
Ägare, VD, leg.sjuksköterska 
och inte minst CIDESCO diplomerad hudterapeut