Leder till
Certifierad massageterapeut
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

Fakta om utbildningen

Antalet elever under utbildningen är maximerat till 20 per klass. Detta för att våra lärare skall kunna ägna mycket tid åt varje elev och ge omfattande personlig handledning. 

Skoltiderna:    

Termin 1              
mån-fre 8:30-16:30    

Termin 2 och 3    
varannan dag 12:00-20:00
övriga dagar 8:30-16:30      

För att förstärka och understryka skolans krav på seriositet, stil, hygien och kvalitet har vi valt att låta alla elever på skolan bära skolans arbetskläder. Detta är mycket uppskattat, eftersom det även bidrar till en ökad gemenskap mellan eleverna på skolan. Från och med första skoldagen ingår följande saker från skolan:

  • Skolans arbetskläder
  • Litteratur och skolans kompendier
  • Skolans väska innehållande materiel och instrument

Schemat är lagt så att teori och praktik varvas under hela skoltiden. Även prov och tester sker kontinuerligt och grundutbildningen avslutas efter 2100 timmar med både en praktisk och en teoretisk examen. Vid godkänd examen tilldelas du betyg och skolans diplom. För att få CIDESCO diplom krävs minst 600 timmars praktik. Vilket ingår i utbildningen.

Nu har du också möjlighet att ansöka om medlemskap i SHR, vilket ger dig rätten att titulera dig auktoriserad hudterapeut. För att få gå upp i CIDESCO examen krävs 95% närvaro. Du måste också vara godkänd i skolans samtliga praktiska och teoretiska prov.

Vid examen närvarar en examinator från CIDESCO för att, tillsammans med skolans huvudlärare övervaka att eleven uppnått den standard som krävs av respektive organisation.