Ansiktsbehandling

Undervisningen i ansiktsbehandling startar i regel redan första utbildningsveckan och inleds med att läraren berättar om yrkesmässig hygien och hur man på ett professionellt vis bemöter kunden. Allt görs mycket grundläggande, från hur man hälsar på en kund, vad man gör av hennes kläder och hur hon bäddas ner i sängen. Allt eftersom lär man sig avtvätt, hudanalys, behandlingsmål, produktval, portömning, peeling ansiktsmassage, mask, färgning av fransar och bryn.

De olika momenten i ansiktsbehandlingen läggs till i en takt så att man får utrymme att öva och repetera, under första terminen har man drygt 100 lektionstimmar i ansiktsbehandling. I den andra terminen börjar praktiktiden och då behandlar man ”riktiga” kunder på skolans praktiksalong Beauty och Spa Centre.

Under den första delen av praktiktiden så har de studerande långa behandlingstider, för att få utrymme till hjälp och stöd av sin handledare och i lugn takt utvecklas till att bli allt mer självständigt i sitt arbete. Ju längre i utbildningen man kommer desto mer kortas behandlingstiden så att den mot slutet av utbildningen motsvarar det som gäller för att bli anställningsbar i arbetslivet.

På vår elevsalong Beauty och Spa Centre finns flera olika ansiktsbehandlingar att välja på som du kan läsa mer om och boka här.