Elevbehandling i Stockholm och Göteborg

Varmt välkomna att boka elevbehandling i Stockholm och i Göteborg hos YHHS! Våra elever behöver kunder till sin praktik i våra salonger. Vi erbjuder därför olika typer av elevbehandling i form av massage, ansiktsbehandling och spabehandling till ett överkomligt pris. Alla behandling sker under handledning av yrkeserfaren lärare. Vi finns centralt i Göteborg och i Stockholm i finns vi i både Solna (vid Mall of Scandinavia) och i MOOD Gallerian.

Du lär dig ansiktsbehandling

Undervisningen i ansiktsbehandling startar i regel redan första utbildningsveckan och inleds med att läraren berättar om yrkesmässig hygien och hur man på ett professionellt sätt bemöter kunden. Allt görs mycket grundläggande, från hur man hälsar på en kund, vad man gör av hens kläder och hur hen bäddas ner i sängen. Allt eftersom lär man sig rengöring, hudanalys, behandlingsmål, produktval, portömning, peeling ansiktsmassage, mask, färgning av fransar och bryn.

De olika momenten i ansiktsbehandlingen läggs till i en takt så att man får utrymme att öva och repetera, under första terminen har man drygt 100 lektionstimmar i ansiktsbehandling. I den andra terminen börjar praktiktiden och då behandlar man ”riktiga” kunder på skolans praktiksalong.

Läs mer

Under den första delen av praktiktiden så har de studerande långa behandlingstider, för att få utrymme till hjälp och stöd av sin handledare och i lugn takt utvecklas till att bli allt mer självständigt i sitt arbete. Ju längre i utbildningen man kommer desto mer kortas behandlingstiden så att den mot slutet av utbildningen motsvarar det som gäller för att bli anställningsbar i arbetslivet.

På vår praktiksalong finns flera olika ansiktsbehandlingar att välja på som du kan läsa mer om och boka här.

Mindre

Ansiktsbehandling Traner | YHHS

Du lär dig spabehandling

Spaundervisningen påbörjas i den tredje terminen. Vid den här tidpunkten i undervisningen har man fått en relativt god erfarenhet av att utföra behandlingar och att ta emot kunder. Undervisning handlar nu om att utvecklas och bli allt mer självständig i sitt arbete.

Spaundervisningen är både teoretisk och praktisk börjar med att man lär sig olika skrubb/peeling-metoder och vikten av att ha ett bra omhändertagande avv kunden. Därefter lär man sig om vilka effekter som olika leror och alger har och hur de används som inpackning.

Spabehandlingar kan tex vara utrensande, cirkulationsökande och fuktgivande, som terapeut ska man kunna avgöra vilken behandling som är bäst lämpad för sin kund.

Läs mer

De behandlingar som vi lär ut i hydroterapin är vichydusch och kurbad. Vichydusch är en behandling med ställbara duschmunstycken som dels ger en upplevelse av tropiskt regn och som har effektivt på tex celluliter eller spända muskler eftersom man kan anpassa trycket på duschmunstyckena.

I spaundervisningen lär man sig även Indian Head Massage som är en mycket avkopplande skalpmassage och kroppsmassage med varma stenar s.k Hot Stone Massage.

På vår praktiksalongsalong finns flera olika spabehandlingar att välja på som du kan läsa mer om och boka här.

Mindre

Spabehandling | YHHS

Du lär dig massage

Kursen i massage består av en grundkurs med massageteori och grepptekniker för klassisk massage samt en fördjupningsdel i klassisk massage, bindvävsmassage och AIM – aktiverande idrottsmassage.

I utbildningen kommer du få goda färdigheter i klassisk massage; strykningar (effleurage), knådningar (petrissage), friktioner, kantningar och saxningar samt kunna sätta samman greppen till rutiner för rygg- och nackmassage samt helkroppsmassage. Du kommer få förståelse för vikten av att ha en bra ergonomisk position vid bänken och att anpassa den till sina egna förutsättningar. Du kommer även få förståelse för vikten av att lyssna på kundens förväntningar och att utifrån dessa kunna anpassa massagen individuellt.

I Kursen i Anatomi – rörelseorgan studerar du fördjupning i skelett, leder och muskler. Kursen består av teori integrerat med praktik i form av ytanatomi/palpationsteknik.

Läs mer

Du kommer lära dig om lägesterminologi, rörelseterminologi, skelettets delar vad gäller samtliga kroppsdelar, leder och ledtyper samt muskler vad gäller ursprung, fäste och funktioner.

Kursen i Stretching kommer du bla lära dig om nervsystemets funktion med bäring på muskelspänningar av akut och kronisk karaktär med eller utan påverkan på maximal rörlighet (ROM) och cirkulation samt på olika möjligheter att med hjälp av stretching åtgärda dessa muskelspänningar och eventuell nedsatt rörlighet/funktion.  Du kommer lära dig praktiska terapeutiska stretchtekniker.

Mindre

Ansiktsbehandling Traner | YHHS

Intresserad?

Redo att bredda vingarna och välja din egen yrkesframtid? Ansök till våra utbildningar snabbt och enkelt här på hemsidan!

Praktiken – en rolig och givande period

Under utbildningen kommer de studerande bla. att ha en praktikperiod som sker på skolans egna praktiksalonger. Här får de studerande för första gången på riktigt ta emot kunder och göra behandlingar. Inför praktiken har de studerande fått grundläggande utbildning i de behandlingar som ska utföras. Under praktikperioden får det studerande viktig erfarenhet och kunskaperna kommer mogna. Säljträning, samarbete, ansvar kundbemötande och mycket mer kommer växa fram och när utbildningen är klar är de studerande redo att möt de krav arbetslivet ställer.

Våra salonger

Tjej Som Njuter av Behandlingen Som Ges på YHHS