Hud- och spaterapeut Privat utbildning – 1 år – Stockholm

Vår hud- och spaterapeut privatutbildning leder dig till det prestigefyllda CIDESCO-diplomet. , Ansök till YHHS redan idag!

Hud- och spaterapeut

Efterfrågan på spaterapeuter med en utbildning som hudterapeut i grunden, är enormt stor idag. Sedan vi började kombinera utbildningen med både hudterapeut och spaterapeut kan våra studerande efter avslutade studier omgående få bra jobb. Några väljer även att öppna egen salong direkt efter examen. Om du gillar att arbeta med skönhetsbehandlingar och vill ge människor mer lyx i vardagen, är vår hudterapeututbildning perfekt.

Särskild behörighet

 • Examen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning
 • Godkänt betyg i Svenska och Naturkunskap
Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

119 000:-

 • 20 platser
 • Kursstart oktober 2024

Varför välja privat utbildning

 • Kortare utbildningstid
 • Behörighet prövas individuellt
 • Garanterad plats vid godkänd ansökan
 • Vi kan hjälpa dig med finansieringen
 • Möjlighet att söka stipendium om 30 000:-

Kursplan – det här kommer du lära dig

Anatomi & fysiologi

Anatomi & fysiologi

Läran om organismens byggnad och funktion inkluderat; cellen, vävnader, rörelseapparaten, blodet, lymfkärlen, cirkulationen, andningen, matspjälkningen, urinutsöndringen, ämnesomsättningen, fortplantningen och nervsystemet.

Dermatologi

Dermatologi

Läran om huden, hår, naglar, hudförändringar och hudsjukdomar.

Hygien

Hygien

Mikrobiologi, smittspridning, sterilisering, desinfektion, salongsvård och personlig hygien.

Kosmetik och kemi

Kosmetik och kemi

Kursen har en kosmetisk inriktning och skall ge kunskaper i yrkesinriktad kemi. Du kommer lära dig att redogöra för några för hudvården viktiga kemikaliska begrepp, säkerhetssymboler och för hudvården viktiga föreningar från organisk kemi och biokemi.

Fysik

Fysik

Allmän fysik med inriktning på elektricitet och elektroterapi inom hudvården.

Hudvård

Hudvård

Kursen ger förutsättningar att självständigt kunna planera och genomföra hudvårdsbehandling och utföra hudanalys med fördjupad kunskap om olika hudtyper och hudtillstånd. Kursen ger förutsättningar till fördjupad kunskap inom hudvårdens arbetsområde som yrkesrollen kräver för att självständigt utföra hudvårdsbehandling med variation och användande av elektroterapier och avancerade hudvårdsprodukter och utförliga råd för hembehandling. Kursen ger förutsättningar till att motsvara de krav branschen ställer på auktoriserad hudterapeut.

Manikyr

Manikyr

Kursen ger förutsättningar att självständigt kunna planera och utföra behandling av händer och naglar. Kursen ger förutsättningar till den fördjupade kunskap inom handens anatomi och fysiologi som yrkesrollen kräver för att självständigt utföra manikyr med hög finish och utförliga råd för hembehandling. Kursen ger förutsättningar till att motsvara de krav branschen ställer på auktoriserad hudterapeut.

Pedikyr

Pedikyr

Kursen ger förutsättningar att självständigt kunna planera och utföra behandling av fötter och naglar. Kursen ger förutsättningar till den fördjupade kunskap inom handens anatomi och fysiologi som yrkesrollen kräver för att självständigt utföra pedikyr med hög finish och utförliga råd för hembehandling. Kursen ger förutsättningar till att motsvara de krav branschen ställer på auktoriserad hudterapeut.

Hårborttagning

Hårborttagning

Kursen ger dig kunskaper om olika metoder för borttagning av hår. Du lär dig utföra hårborttagning med olika former av vax, redogöra för och utföra permanent hårborttagning – elektrisk nåepilation.

Kroppsvård

Kroppsvård

Kursen ger förutsättningar att självständigt kunna planera och utföra klassisk kroppsmassage och hudrengöring av rygg och skuldror. Kursen ger kunskap om motionsformer och kroppsprodukt samt förmåga att uppmärksamma eventuella sjukdomar och skador och kunna hänvisa till rätt vårdform. Kursen ger förutsättningar till att motsvara de krav branschen ställer på auktoriserad hudterapeut.

Elektroterapi

Elektroterapi

Kursen ger kunskaper om fysikaliska begrepp och terapier med apparatur som gäller inom hudvårdens arbetsområde. Kursen ger kunskap om risker och säkerhetsaspekter vid användandet av ljus, värme och elektricitet i samband med behandlingar. Kursen ger kunskap om energier med avseende på mekanik, ljud, ljus, värme, strålning och elektricitet och de grundläggande principerna inom fysik och inse värdet i tillämpning av elektriska behandlingar inom hudvården.

Entreprenörskap

Entreprenörskap

Efter avslutad kurs ska du starta och driva ett företag inom friskvårdsbranschen. Du ska kunna redogöra för grundläggande ekonomiska begrepp och ha förståelse för betydelsen av PR och marknadsföring och olika metoder för försäljningsteknik.

Ditt drömyrke väntar!

Är du redo för studier till ett framtidsyrke som leder till arbete direkt efter examen? Ansök till vår spa- och hudprivatutbildning idag. Nedan kan du höra vad tidigare elever från vår hud- och spaterapeut privatutbildning har att säga om att studera på YHHS.

Linnea Wagnas tog examen i juni 2013 | YHHS
Rebecca Kyrk Berattar Om Utbildningen pa YHHS

Några ord från branschen och tidigare studerande

Kunskap är makt och efter att ha besökt flera andra skolor och näst intill ’’intervjuat erfarna Hudterapeuter så var YHHS ett självklart val. Praktiken och spa utbildningen kändes unik för skolan
Kayo Shekoni
Tidigare elev
Att jag aktivt väljer att anställa tidigare elever från YHHS är på grund av den höga kvalitetén på den teoretiska och praktiska delen. Jag vet att kunskapen finns inarbetad från grunden och då blir vidareutbildningarna lättare
Therese Mathisen
Spa By Us
Vi rekryterar ofta från YHHS av den anledningen att vi vet att de terapeuter vi anställer har en mycket hög ”lägsta nivå” och enorm potential och drivs av en stor del passion, vilket vi tycker är lika viktigt.
Anna Bjurstam
Partner – Raison d’Etre VP of Spas & Wellness Six Senses
Utbildningen höll ett högt tempo och är omfattande vilket jag uppskattade. Mycket självstudier och eget driv krävs för att kunna tillgodo göra sig all viktig information man får.
Annica Forsgren
Skincity och tidigare elev
De elever som kommit från Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa genom åren och även nu – har en otroligt hög kompetens, fantastiska säljare, engagerade och kunniga i allmänhet
Jimmy Myhrinder
Spachef Yasuragi
För mig är det en enorm kvalitetsstämpel när det står i deras CV att de gått denna skola och eftersom att jag aldrig blivit beskviken när jag anställt en hud/spaterapeut därifrån känner jag mig helt trygg
Claudia Lapanowska
Behandlingschef, Sturebadet

Så här går ansökan till

 • Registrera din ansökan genom ansökningsformuläret som finns på skolans hemsida
 • Ladda upp dina ansökningshandlingar; betyg, ev. behörighetsgivande intyg och en personlig presentation.
 • När din ansökan är behandlad får du besked om du är behörig.
 • När din anmälningsavgift är betald har du en plats reserverad.

  Glada studenter på YHHS

  Praktikplanen

  Praktiken hos YHHS är något som de flesta studerande ser mycket fram emot. Större delen av praktiken kommer du praktisera på våra egen praktiksalong. När du kommit så långt i våra hud- och sparerapeut privatutbildning att du kan behandlingsrutiner för de grundläggande behandlingarna startar praktikperioden som sker i skolans praktiksalong. Under handledarens uppsikt tar du emot kunder i en miljö likt en riktig salong.

  Praktiken är en viktig lärorik tid då du får möjlighet att utveckla behandlingsvana, kundservice och ansvarsfullt yrkesutövande. Du får på ett naturlig vis utveckla god säljteknik och kommunikation med kunder. Dina kunskaper kommer mogna och du kommer ha viktiga rutiner och erfarenhet med dig och vara väl förberedd för det kommande arbetslivet när det gäller tempo, behandlingstider i en yrkesmässig miljö. Praktiksalongernas öppettider är mellan 10–18, vilket betyder att från den andra terminen är skoltiden två dagar per vecka är mellan 10–18.

  FAQ

  Ansökan stänger ca två månader innan respektive kursstart.

  Nej, vi har inte tillgång till det. Du måste därför skicka med ditt gymnasiebetyg i din ansökan. 

  Ja, du kan komplettera med bilagor så länge ansökan är öppen.

  Ja, du måste ladda upp betyg och de handlingar som efterfrågas för respektive utbildning.

  20 st.

  För att ansöka till våra utbildningar måste du ha fyllt 18 år. Däremot har vi ingen åldersgräns uppåt, eftersom arbetet som hudterapeut passar mycket väl för den som är lite mer mogen och söker efter en ny karriär.

  Nej, alla utbildningar är på plats på heltid.

  Nej, du kan bara ansöka digitalt via antagning.se

  Om du saknar behörigheten Massage 1, som gäller för vår utbildning Hud-och massage, så erbjuder vi en preparandkurs i varje ansökningsomgång.

  När det gäller övriga behörigheter så råder vi i första hand att du vänder dig till Komvux eller Hermods.

  Om du har utländska gymnasiebetyg, och det landet där det är utfärdat i ger behörighet till högre studier, ger detta grundläggande behörighet.  Du behöver komplettera med betyg i svenska och eventuellt engelska.

  Innan du söker en utbildning behöver du dina utländska betyg från gymnasium/högskola behöver behöver du få betygen bedömda att de motsvarar de svenska kraven. För att få utländska betyg bedömda vänder du dig till uhr.se

  Om du blir antagen till utbildning behöver du tacka ja eller nej till din plats. Vi har många sökande så meddela besked så snart som möjligt. Det är viktigt att lämna besked även om du inte vill ha platsen då vi har reserver som vi vill erbjuda platsen.

  Vid skolstart har vi allt klart till dig som du kommer att behöva under utbildningen, när det gäller litteratur, instrument och arbetskläder. Du står själv för kostnaderna för studiematerialet.

  Utbildningen är på heltid och du är i skolan mellan kl 8:30-16:30. Från den andra terminen är du på praktik två dagar i veckan och då är skoltiden mellan kl 10-18. Övriga dagar 8:30-16:30.

  Viss del av den teoretiska utbildningen studerar du hemifrån  i skolans webbaserade lärplattform.

  Ja, sex veckor på sommaren och två veckor under julen.

  Mer än 90 % får arbete efter examen.

  Man får teoretiska kunskaper på IPL och laser.

  Starter från 2022 kommer få utbildning inom microneedling.

  Utbildningen bygger på att man gör och övar behandlingsmetoder på varandra. Under utbildningstiden kan du inte ha lösfransar, lösnaglar eller göra fillers, eller botox.

  Svenska terapeuter är eftefrrågade utomlands och CIDESCO-diplomet kommer vara till stor hjälp då det är känt i stora delar av världen.

  Intresserad?

  Är du redo att följa ditt hjärta och gå en hudterapeututbildning? Tveka inte – ansök idag!

  Behöver du hjälp med finanser?

  När Du blivit erbjuden en plats betalar Du en anmälningsavgift om 9.000 sek. Det är för att vi skall kunna förbereda för Dig och för att Du ska säkra Din plats på utbildningen. Den summan dras sedan av från kostnaden för hela utbildningen.

  YHHS kan därefter erbjuda Dig möjligheten att dela upp och betala Din värdefulla utbildning över hela 60 månader ! (*).

  Det innebär att Du kan börja och slutföra Din 1-åriga utbildning men kan göra betalningen över hela 5 år!

  Månadskostnaden blir då från så låg som ca 1.900 kr per månad!

  Dessutom kan Du söka vårt Calissendorff-stipendium på 30.000 sek och då blir månadskostnaden ännu lägre,  ca 1.400 kr per månad under 5 år.

  Vill Du så kan Du självklart betala av snabbare än under 60 månader, om Du känner för det.

  Hur lång är hud och spaterapeut utbildning?

  Vi erbjuder även en massage utbildning.

  Vår utbildning kostar 95 000 kronor, efter avslutade studier är du fullutbildad spaterapeut och hudterapeut.

  Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

  Hudterapeut halvfart – Privat utbildning 60 veckor 65.000:-

  En kursstart: Feb 2021

  • 20 platser
  • Feb 2021

  Andra gillar även dessa kurser

  Kom ihåg att du även kan utbilda dig till massör hos oss, genom vår massageutbildning. Kolla gärna in hud- och massageterapeut utbildningen om du är intresserad!

  Hud och spaterapeut utbildning
  I vår hud spaterapeut utbildning studerar du till två olika yrken i samma utbildning – hudterapeut och spaterapeut. Du läser 60 veckor fördelade på tre terminer och efter avslutade studier har alla elever möjlighet att få ett CIDESCO-diplom, vi är den enda skolan i Sverige som erbjuder CIDESCO-diplom för spaterapeut.

  Vår hudvård och spaterapeut utbildning är väldigt populär, något som dels beror på att vi är den enda skolan i landet som har möjlighet att ge våra elever CIDESCO-diplom. Därtill har vi även lyckats få in två olika utbildningar i en och samma. Skolans lärare har själva erfarenhet från branschen och har givetvis flerårig utbildning samt god pedagogik. Därtill har våra lärare mästarbrev, vilket är den högsta utbildningsnivån en hudterapeut i Sverige kan uppnå. Har du fler frågor? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

  Öppet hus hos YHHS?

  Välkommen på Öppet Hus
  – Vi informerar om våra utbildningar
  – Visar runt i skolans lokaler
  – Möjlighet att träffa studerande

  Frågor om utbildningar?