YH- och privata utbildningar

Vill du bli certifierad massageterapeut eller spaterapeut med internationell examen? Ansök till vår privata utbildning eller en utbildning inom YH till hudterpeut idag. Hos YHHS kan du studera till hudterapeut och välja mellan två olika inriktningar; spa eller massage.

YH-utbildningar

Hudterapeutyrket är grunden i i våra yrkeshögskoleutbildningar. Skolan är godkänd av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och följer deras krav vad gäller läroplan och närvaro. Man har därför möjlighet att söka medlemskap i SHR och bli auktoriserad Hudterapeut direkt efter examen.  Skolan är också godkänd av CIDESCO och följer deras krav vad gäller läroplan och närvaro. Du har därmed möjlighet att  avlägga internationell CIDESCO-examen och få förutsättningar till att arbeta utomlands. Inriktning SPA har en gedigen spautbildning som ger möjlighet att avlägga CIDESCO SPA-examen och erhålla internationellt CIDESCO SPA-diplom. Inriktningen MASSAGE ger möjligheten till att blir CERTIFIERAD MASSAGETERAPEUT genom Branschrådet Svensk Massage. Oavsett vilket inriktning Du väljer så kommer kombinationen vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Kvinna får ryggmassage | YHHS Massageutbildning

Avgiftsfri och CSN-berättigad.
Kursstarter: Aug 2024, Jan 2025, Aug 2025

  • 20 platser
  • Aug 2024, Jan 2025, Aug 2025
Yh-utbildning
Hudterapeut och Spaterapeut Traner | YHHS

Avgiftsfri och CSN-berättigad.
Två kursstarter: Februari och september

  • 20 platser
  • 23 september 2024
Yh-utbildning

Privata utbildningar

Den privata utbildningen är ett alternativ för dig som vill studera enbart till hud- och spaterapeut på en kortare tid.  Det är heller inte lika stor konkurrens om platserna för de privata kurserna, du garanteras plats när din ansökan är godkänd. Givetvis leder även denna utbildningen  till att du kan söka medlemskap i SHR och bli auktoriserad Hudterapeut direkt efter examen. Du kan också avlägga internationell CIDESCO-examen och möjlighet att arbeta utomlands. Som auktoriserad hudterapeut är du mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

Från våren 2024

  • 20 platser
  • Från våren 2024
Privat Utbildning
Privat Utbildning
Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

8 april 2024

  • 20 platser
  • Kursstart oktober 2024
Privat Utbildning

Utbildningar för dig som älskar att arbeta med människor

Vi erbjuder förstklassig hudterapeututbildning som ger dig möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands och kunna öppna egen hudvårdssalong eller spa om du skulle vilja. 

På vår yrkeshögskola för hud och spa får du värdefulla insikter i praktisk affärskunskap, företagsekonomi och försäljningsteknik. Tillsammans bildar detta en helhet som ger dig all kunskap, säkerhet och erfarenhet du behöver för att kunna utöva yrket som hudterapeut och den kompetensen som behövs för att kunna möta marknadens aktuella behov.

Om CIDESCO

CIDESCO, Comité International d’Esthétique et de Cosmétologie, är världens äldsta och mest framstående organisation för hud- och spaterapeuter. Det grundades 1946 i Bryssel och har sitt huvudkontor i Zurich, Schweiz, och finns idag representerade i 33 länder världen över. YHHS läroplan för CIDESCO-examen har tagits fram för att säkerställa kvalitetskraven inom hudvårds- och spaindustrin.

Teknisk utrustning hos YHHS

Våra lektionssalar och behandlingssalonger är utrustade med den senaste tekniken inom spa- och hudvård. Vårt mål är att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna för träning under överseendet av erfarna handledare och lärare.

Våra lärare och föreläsare

Samtliga lärare inom YHHS har formell kompetens och behörighet samt god pedagogisk förmåga med flera års yrkeserfarenhet. Många är också fortfarande yrkesverksamma och kan förmedla en realistisk och aktuell bild av yrket eller sitt ämne. I både teori och praktik hjälper de dig på bästa sätt att förbereda inför när du själv tar steget ut på arbetsmarknaden. 

Även YHHS föreläsare har en lång och gedigen yrkeserfarenhet. De kommer bland annat från hälso- och sjukvården, affärsvärlden samt hälsa-, spa- och skönhetsbranschen. 

Många av våra lärare är också internationella CIDESCO examinatorer.

Samarbetspartners

Vi har ett nära samarbete med salonger, spaanläggningar och kryssningsfartyg i både Sverige och utomlands. Varje år förmedlar vi utexaminerade hudterapueut till deras anläggningar. Då efterfrågan på elever från YHHS är så stor har vi till och med numera en bemanningstjänst som hjälper till att förmedla arbetstillfällen mellan våra elever och samarbetspartners.

Efter slutförd utbildning

I dagsläget är efterfrågan på både spa- och hudterapeuter stor. Mer än hälften av våra elever får ett jobb direkt efter examen inom spaindustrin och lyxhotell – både internationellt och inom Sverige. 

Frågor och svar

Här kan du läsa och få svar på några av de vanligaste frågorna som våra intresserade elever har ställt till oss.

YH-utbildning

Mer än 90 % av våra studerande får arbete efter examen

20 studerande.

Nej.

JA

Priset för vår privata  utbildning är 129 000:-

I priset för den privata utbildningen ingår allt du behöver; arbetskläder, litteratur och skolans kompendier samt en skolväska med material och instrument som du behöver för att kunna utföra alla behandlingar.

Vi har ett samarbete med Wasa kredit där du har möjlighet att ta ett lån för att finansiera dina studier hos oss.

Toggle Content goes here

Toggle Content goes here

Toggle Content goes here

Toggle Content goes here

Toggle Content goes here

Toggle Content goes here

Privatutbildning

Ansökan stänger ca två månader innan respektive kursstart.

Nej, vi har inte tillgång till det. Du måste därför skicka med ditt gymnasiebetyg i din ansökan. 

Ja, du kan komplettera med bilagor så länge ansökan är öppen.

Ja, du måste ladda upp betyg och de handlingar som efterfrågas för respektive utbildning.

20 st.

För att ansöka till våra utbildningar måste du ha fyllt 18 år. Däremot har vi ingen åldersgräns uppåt, eftersom arbetet som hudterapeut passar mycket väl för den som är lite mer mogen och söker efter en ny karriär.

Nej, du kan bara ansöka digitalt via antagning.se

Om du saknar behörigheten Massage 1, som gäller för vår utbildning Hud-och massage, så erbjuder vi en preparandkurs i varje ansökningsomgång.

När det gäller övriga behörigheter så råder vi i första hand att du vänder dig till Komvux eller Hermods.

Om du har utländska gymnasiebetyg, det det det det det landet där det är utfärdat ger behörighet till högre studier, ger detta grundläggande behörighet att vara du kompletterat med betyg i svenska och eventuellt engelska.

Innan du söker en utbildning behöver du dina utländska betyg från gymnasium/högskola översatta till svenska, du behöver också få betygen bedömda att de motsvarar de svenska kraven. För att få utländska betyg bedömda vänder du dig till uhr.se

Om du blir antagen till utbildning behöver du tacka ja eller nej till din plats. Vi har många sökande så meddela besked så snart som möjligt. Det är viktigt att lämna besked även om du inte vill ha platsen då vi har reserver som vi vill erbjuda platsen.

Vid skolstart har vi allt klart till dig som du kommer att behöva under utbildningen, när det gäller litteratur, instrument och arbetskläder. Du står själv för kostnaderna för studiematerialet.

Utbildningen är på heltid och du är i skolan mellan kl 8:30-16:30. Från den andra terminen är du på praktik två dagar i veckan och då är skoltiden mellan kl 10-18.

Viss del av den teoretiska utbildningen studerar du hemifrån  i skolans webbaserade lärplattform.

Ja, sex veckor på sommaren och två veckor under julen.

Redo för nya utmaningar hos YHHS?

Utbilda dig till och bli certifierad massageterapeut genom vår massage utbildning

Vill du läsa en utbildning med fokus på massage och ha möjlighet att jobba både i Sverige och utomlands? Då borde du söka in till vår massageutbildning. Efter avslutade studier är du certifierad massageterapeut.

Några ord från branschen och tidigare studerande

Kunskap är makt och efter att ha besökt flera andra skolor och näst intill ’’intervjuat erfarna Hudterapeuter så var YHHS ett självklart val. Praktiken och spa utbildningen kändes unik för skolan
Kayo Shekoni
Tidigare elev
Att jag aktivt väljer att anställa tidigare elever från YHHS är på grund av den höga kvalitetén på den teoretiska och praktiska delen. Jag vet att kunskapen finns inarbetad från grunden och då blir vidareutbildningarna lättare
Therese Mathisen
Spa By Us
Vi rekryterar ofta från YHHS av den anledningen att vi vet att de terapeuter vi anställer har en mycket hög ”lägsta nivå” och enorm potential och drivs av en stor del passion, vilket vi tycker är lika viktigt.
Anna Bjurstam
Partner – Raison d’Etre VP of Spas & Wellness Six Senses
Utbildningen höll ett högt tempo och är omfattande vilket jag uppskattade. Mycket självstudier och eget driv krävs för att kunna tillgodo göra sig all viktig information man får.
Annica Forsgren
Skincity och tidigare elev
De elever som kommit från Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa genom åren och även nu – har en otroligt hög kompetens, fantastiska säljare, engagerade och kunniga i allmänhet
Jimmy Myhrinder
Spachef Yasuragi
För mig är det en enorm kvalitetsstämpel när det står i deras CV att de gått denna skola och eftersom att jag aldrig blivit beskviken när jag anställt en hud/spaterapeut därifrån känner jag mig helt trygg
Claudia Lapanowska
Behandlingschef, Sturebadet

Frågor om utbildningar