Om YHHS skolan

Yrkeshögskolan Hudvård & Spa erbjuder en förstklassig internationell hudterapeut utbildning , vilket ger dig möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands, som anställd eller med egen salong. Skolan grundades 1993 och har fram till idag examinerat mer än 2000 studerande.

Vår historia

YHHS utveckling under snart 30 år

1993 startar Privatskolan för Hudvård & Kosmetik på Stureplan 6 i Stockholm av Liselott Calissendorff som drev skolan de första 25 åren. Liselott arbetade i många år som sjuksköterska innan hon på åttiotalet bestämde sig för att utbilda sig till hudterapeut.

2006 flyttar skolan till Lästmakargatan 10 och blir den första skolan i Europa som har en spautbildning som leder till CIDESCOS spa-diplom. Under några år heter skolan Privatskolan för Hudvård & Spa.

2014 beviljas skolan en yrkeshögskoleutbildning för den första klassen i hud-och spa av myndigheten för Yrkeshögskolan och byter samtidigt namn till Yrkeshögskolan Hudvård & Spa, YHHS.

2017 utökar YHHS utbildningen med en avancerad hud & massageutbildning, även denna en YH-utbildning.

2019 breddas ägandet i skolan och Liselott trappar stegvis ned sitt operativa engagemang.

2020 påbörjar skolans rektor, Birgitta Thorsell tillsammans med sitt team, arbetet med att utveckla YHHS till en skola med modern pedagogik i nytänkande lärandemiljö och med ett brett inslag av moderna tekniker och behandlingsformer.

2020 första steget sker under hösten när YHHS öppnar en lyxig salong i MOOD gallerian, nära NK i Stockholm City

2021 nästa steg i utvecklingsarbetet sker genom att YHHS flyttar till större och nybyggda toppmoderna lokaler i Solna.

2021 i september öppnar YHHS även en ny fullvärdig och efterlängtad YH-utbildning till Hud & Spaterapeut i Göteborg.

2022 inleds ett samarbete med Nordens största utbildare inom moderna injektionstekniker ”MyBeauty Academy” där YHHS´s studerande kommer att få en inblick i och introduktion kring olika typer av aktuella estetiska behandlingar.

Läs mer

Vårt mål är att du efter avslutad utbildning har fått möjlighet att lära Dig så mycket att Du kan öppna egen hudvårdsalong eller ett spa om Du skulle vilja.

Därför ger utbildningen dig också en värdefull inblick i praktisk affärskunskap, företagsekonomi och försäljningsteknik.

Tillsammans bildar detta en helhet som ger Dig all den kunskap och säkerhet som behövs för att du på ett framgångsrikt sätt skall kunna utöva yrket som hudterapeut och ger dig den kompetens som krävs för att kunna möta marknadens aktuella behov.

Vi vill säga att vår utbildning ligger i absolut internationell framkant och att Du hos YHHS kommer att få en utbildning i absolut världsklass.

Välkommen till oss på YHHS!

Mindre

Student och tränare på YHHS
Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

Toppmoderna lokaler och den senaste utrustningen

Här har vi moderna lektionssalar och behandlingssalonger helt anpassade och utrustade med den senaste tekniska utrustningen, vilket ger dig bästa tänkbara förutsättningar för personlig träning under en erfaren lärares överseende. Skolan är godkänd av både SHR och CIDESCO.

Det senaste på marknaden
Under utbildningen får man lära sig de senaste teknikerna i branschen för att kunna möta arbetsmarknadens behov. Här ingår mikroneedling, mikrodermabrasion, RF, Mesoterapi, Kavitation, IPL/Laser, Sugaring, Shellac, Lash & Browlift, Vichy Shower, Kurbad och mycket, mycket mer.

Erfarna och yrkesverksamma lärare och föreläsare
Till skolan har knutits ett stort antal kvalificerade och erfarna hudterapeuter med såväl CIDESCO-diplom som mästarbrev. Många lärare är yrkesverksamma och kan därför förmedla en realistisk och aktuell bild av yrket eller sitt ämne.

Föreläsningar
Även våra föreläsare har lång och gedigen yrkeserfarenhet och kommer från bl a hälso- och sjukvården, affärsvärlden samt inom hälsa-, spa- och skönhetsbranschen.

Flera av våra lärare är internationella CIDESCO examinatorer.

Utbildningen som gör dig unik

Efterfrågan på spaterapeuter med hudterapeut utbildning i grunden är enorm. Mer än hälften av våra elever sugs upp direkt efter examen till spaanläggningar och hotell både internationellt och i Sverige. För att du ska få ett mervärde har vi därför lagt till CIDESCOs spaterapeut utbildning i kursplanen.

Vår läroplan uppfyller både de svenska och de internationella kraven för medlemskap i såväl Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) som den internationella hudterapeut- organisationen Comité International d´Esthetique et de Cosmetologie (CIDESCO).

Glada studenter på YHHS

Tränare pratar med student på YHHS

Nära samarbete med branschen

Fler och fler hotell, gym och spa-anläggningar startar egna skönhetssalonger för att öka välbefinnandet hos sina gäster och kunder. Samtidigt växer många skönhetssalonger och behandlingscentra upp där naprapater, frisörer, fotvårdare, nagelskulptörer och specialister på diatermi går samman i en gemensam salong för att kunna ge bättre service och samtidigt bli starkare i marknadsföringen av sig själva.

Hudläkare och plastikkirurger har idag ett givande samarbete med hudterapeuter.

Goda framtidsutsikter
Vidare anställer Spa-hotell, hälsohem, kryssningsfartyg, varuhus, make-upföretag m.m. hudterapeuter. Under de senaste fem åren har SHR’s medlemsantal av hudterapeuter fördubblats och närmar sig 1500 aktiva medlemmar, vilket tydligt visar vilken tillväxt som sker inom branschen. Det skapas nya arbetsmöjligheter varje dag.

Samarbetspartners
Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa har ett nära samarbete med salonger, hotell, spaanläggningar och kryssningsfartyg både i Sverige och utomlands. Detta gör att vi kontinuerligt förmedlar utexaminerade hudterapeuter till dessa anläggningar. Då efterfrågan på våra elever är så stor har vi nu en bemanningstjänst som hjälper till att förmedla arbetstillfällen.

Läs mer

För att tillmötesgå kundernas krav på hälsa, skönhet och välbefinnande krävs idag att hudterapeuten har goda kunskaper om huden. Därför ägnar vi mycket tid åt teoretiska studier som ger kunskap, säkerhet och förståelse för varför vissa behandlingar utförs.

Du får lära dig anatomi och fysiologi, att känna till kontraindikationer, ge kostråd, tyda innehållsdeklarationer och behärska elektriska apparater på ett effektivt och säkert sätt. Du får även kunskaper i hur man gör en hudanalys, som ligger till grund för att hjälpa människor med vitt skilda slag av hudproblem och att känna igen hudsjukdomar för att kunna hänvisa kunden till hudläkare.

Du lär dig behärska den dekorativa kosmetiken, som utgår från varje persons ansiktsform och förutsättningar, samt manikyr och pedikyr.

Mindre

Certifikat

Yrkeshögskolan Hudvård & Spa erbjuder CIDESCO-utbildningen till Spaterapeut. Behovet av en gedigen utbildning för Spaterapeuter har ökat dramatiskt i takt med den snabba utvecklingen inom Spaindustrin.

SHR Logo | YHHS
Yrkeshögskolan Logo | YHHS
CIDESCO Logo | YHHS
Svensk Massage Logo | YHHS
Gesall Logo | YHHS

Våra studenter säger

Vad säger våra studenter

Kunskap är makt och efter att ha besökt flera andra skolor och näst intill ’’intervjuat erfarna Hudterapeuter så var YHHS ett självklart val. Praktiken och spa utbildningen kändes unik för skolan
Kayo Shekoni
Tidigare elev
Att jag aktivt väljer att anställa tidigare elever från YHHS är på grund av den höga kvalitetén på den teoretiska och praktiska delen. Jag vet att kunskapen finns inarbetad från grunden och då blir vidareutbildningarna lättare
Therese Mathisen
Spa By Us
Vi rekryterar ofta från YHHS av den anledningen att vi vet att de terapeuter vi anställer har en mycket hög ”lägsta nivå” och enorm potential och drivs av en stor del passion, vilket vi tycker är lika viktigt.
Anna Bjurstam
Partner – Raison d’Etre VP of Spas & Wellness Six Senses
Utbildningen höll ett högt tempo och är omfattande vilket jag uppskattade. Mycket självstudier och eget driv krävs för att kunna tillgodo göra sig all viktig information man får.
Annica Forsgren
Skincity och tidigare elev
De elever som kommit från Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa genom åren och även nu – har en otroligt hög kompetens, fantastiska säljare, engagerade och kunniga i allmänhet
Jimmy Myhrinder
Spachef Yasuragi
För mig är det en enorm kvalitetsstämpel när det står i deras CV att de gått denna skola och eftersom att jag aldrig blivit beskviken när jag anställt en hud/spaterapeut därifrån känner jag mig helt trygg
Claudia Lapanowska
Behandlingschef, Sturebadet

Redo för nya utmaningar hos YHHS?

Utbilda dig till massageterapeut genom vår massage utbildning
Vill du läsa en utbildning med fokus på massage och ha möjlighet att jobba både i Sverige och utomlands? Då borde du söka in till vår massageutbildning. Efter avslutade studier är du certifierad massageterapeut.