Nästa kursstart
21 januari 2019
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

Integritetspolicy

Dina personuppgifter används i huvudsak för att förse dig med relevant service när det gäller våra produkter och tjänster som vi tillhandahåller när det gäller utbildning inom Yrkeshögskolan Hudvård och Spa (YHHS) och för elevsalongen Beauty och Spa Centre (BSC)

Den här informationen beskriver vad vi samlar vi in om dig, varför vi gör det och hur länge vi sparar informationen.

1. Vilka personuppgifter sparar YHHS om mig när jag bokat en salongsbehandling eller handlat produkter på elevsalongen?

• För- och efternamn
• Telefonnummer
• E-postadress
• Adress
• Födelsedatum
• Behandlingshistorik

• Köphistorik
• Övrig information som tex bonus och kampanjer
• Upplysningar som du själv valt att lämna
• Kön
• Bilder som du själv valt att ladda upp

Vi hanterar dina uppgifter för att skicka bokningsbekräftelse och bokningspåminnelser, administrera bokningar, behandla ärenden i Kundservice, ta betalt, hantera garanti- och reklamationsärenden, identifikation samt marknadsföring. I syfte att ständigt förbättra vårt erbjudande använder vi även en del av informationen som underlag för analys.

Uppgifter lämnade i vårt bokningssystem sparas i 3 år efter din senaste behandling.

När du registrera dig som kund på elevsalongen godkänner du de villkor som gäller för vår integritetspolicy.


2. Vilka personuppgifter sparar YHHS om mig som studerande?

För att uppfylla vår del i överenskommelsen om din utbildning spar vi följande uppgifter:

• För- och efternamn
• E-postadress
• Födelsedatum
• Mobilnummer
• Adress
• Historik om vilken kurs den studerande gått
• Provresultat

• Betyg

• Närvaro
• Uppgifter som du själv valt att lämna till oss

Vi hanterar dina uppgifter för att kunna administrera ansökningar, antagningar och frågor, kunna betygsätta och värdera din insats som studerande, kontakta dig med information, kampanjer och förmåner du kan få via oss, kunna hantera studieintyg och provresultat. I syfte att ständigt förbättra vårt erbjudande använder vi även en del av informationen som underlag för analys.

Uppgifter sparas tills du begär att få de raderade. Som en service tillhandahåller vi provresultat då många f.d. studerande efterfrågar dessa.

3. Övrig information som sparas

Vi hanterar dina uppgifter i syfte att utveckla och förbättra produkter och tjänster och fullgöra lagliga krav spar vi följande uppgifter:

• Teknisk information t.ex. IP-nummer, information om cookies

• Klick- och besökshistorik

• Feedback på våra produkter och tjänster

• Kommentarer angående våra produkter och tjänster som du själv valt att lämna på sociala medier, bloggar eller annan plats på internet. 

•  Uppgifter om ditt köp för att fullgöra lagliga krav enligt t.ex. konsumentköps-, skatte- och bokföringslagstiftning.

Uppgifter som du själv valt att lämna angående YHHS och BSC och våra produkter eller tjänster på annan plats på internet, tex i blogg eller social kanal, sparas i enlighet med gällande regler för respektive plattform och är inget YHHS kan ta ansvar för.

4. Hur länge sparar YHHS uppgifter om mig?

YHHS spar inte uppgifter längre än längre än lagen anger eller som vi bedömt som nödvändigt för att hålla en god service. Du kan alltid begära att de uppgifter vi har om dig så länge enligt lag.

5. Hur ändrar jag eller raderar mina uppgifter hos YHHS?

Kontakta oss på info@yhhs.se så raderar vi den information vi har om dig som inte lagen kräver att vi spar enligt till exempel skatte- och bokföringslagstiftning.

Observera, att om du ber oss radera information om dig kommer du inte längre kunna boka salongsbesök eller logga in på mina sidor på beautycentre.se. All tidigare historik om dig som till exempel behandlingsråd eller produktköp på beautycentre.se kommer att gå förlorad. Givetvis är du alltid välkommen att skapa nya inloggningsuppgifter om du så önskar.

Om du önskar avsäga dig kommunikation via e-post klickar du enklast på länken längst ner i ditt senaste e-post som du fått av oss.

6. Är informationen som YHHS har om mig är lagrat på ett säkert sätt?

Våra IT-system är säkrade för att skydda sekretess, integritet och tillgång till personuppgifter.

Vi följer GDPR (General Data Protection Regulation) vilken är en lag som behandlar personuppgifter och stärker rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet. Lagen gäller i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018.

Läs gärna mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida här. (https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/de-registrerades-rattigheter/)

7. Hur får jag del av den information som YHHS sparat om mig?
Kontakta oss på info@yhhs.se så skickas uppgifterna av säkerhetsskäl endast till den adress där du är folkbokförd.

8. Delar YHHS information om mig med tredje part?

Dina uppgifter kan delas med s.k. Personuppgiftsbiträden, dvs företag som hanterar personuppgifter för YHHS räkning.

Bokningssystem – För att kunna hantera och administrera salongsbokningar

Logistikpartner – För att kunna plocka och skicka varor

Transportör – För att kunna leverera de varor du köpt hem till dig eller till ditt utlämningsställe

Betallösning – För att kunna ta betalt för produkter och tjänster

IT-tjänster – För att kunna erbjuda tekniska plattformar som tex e-handelsplattform, nyhetsbrev

Branschorganisationer – För att rapportera statistik, uppföljning och resultat.

Vi kommer aldrig förmedla eller sälja information om dig till tredje part som inte är våra personuppgiftsbiträden.

Vi kommer alltid att dela de uppgifter som lagen kräver med till exempelvis myndigheter, skatteverk eller polis.

9. Från vilka källor hämtar YHHS uppgifter om mig?
Utöver de uppgifter som vi samlar in om dig eller som du själv väljer att lämna till oss kan vi begära information om din kreditvärdighet från kreditbolag eller bank. Det gäller till exempel om du vill handla på faktura.

10. Ändringar i den här integritetspolicyn?
Vi förbehåller oss rätten att ändra i integritetspolicyn när lag eller andra system som hanterar personuppgifter påverkas. Alla versioner av den här policyn finns sparade hos YHHS. Detta är version 2018.05.25

Ansvarig för de personuppgifter som samlas in är:

Yrkeshögskolan Hudvård och Spa

Lästmakargatan 10

111 44 Stockholm

org. Nr: 556462-4491