Nära samarbete med branschen

Nära samarbete med branschen

Fler och fler hotell, gym och spa-anläggningar startar egna skönhetssalonger för att öka välbefinnandet hos sina gäster och kunder. Samtidigt växer många skönhetssalonger och behandlingscentra upp där naprapater, frisörer, fotvårdare, nagelskulptörer och specialister på diatermi går samman i en gemensam salong för att kunna ge bättre service och samtidigt bli starkare i marknadsföringen av sig själva.

Hudläkare och plastikkirurger har idag ett givande samarbete med hudterapeuter.

Goda framtidsutsikter
Vidare anställer Spa-hotell, hälsohem, kryssningsfartyg, varuhus, make-upföretag m.m. hudterapeuter. Under de senaste fem åren har SHR’s medlemsantal av hudterapeuter fördubblats och närmar sig 1500 aktiva medlemmar, vilket tydligt visar vilken tillväxt som sker inom branschen. Det skapas nya arbetsmöjligheter varje dag.

Samarbetspartners
Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa har ett nära samarbete med salonger, hotell, spaanläggningar och kryssningsfartyg både i Sverige och utomlands. Detta gör att vi kontinuerligt förmedlar utexaminerade hudterapeuter till dessa anläggningar. Då efterfrågan på våra elever är så stor har vi nu en bemanningstjänst som hjälper till att förmedla arbetstillfällen.

Läs mer

För att tillmötesgå kundernas krav på hälsa, skönhet och välbefinnande krävs idag att hudterapeuten har goda kunskaper om huden. Därför ägnar vi mycket tid åt teoretiska studier som ger kunskap, säkerhet och förståelse för varför vissa behandlingar utförs.

Du får lära dig anatomi och fysiologi, att känna till kontraindikationer, ge kostråd, tyda innehållsdeklarationer och behärska elektriska apparater på ett effektivt och säkert sätt. Du får även kunskaper i hur man gör en hudanalys, som ligger till grund för att hjälpa människor med vitt skilda slag av hudproblem och att känna igen hudsjukdomar för att kunna hänvisa kunden till hudläkare.

Du lär dig behärska den dekorativa kosmetiken, som utgår från varje persons ansiktsform och förutsättningar, samt manikyr och pedikyr.

Mindre

Tränare pratar med student på YHHS

Certifikat

“Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa i Stockholm är ensamma om CIDESCO-utbildningen till Spaterapeut. Behovet av en gedigen utbildning för Spaterapeuter har ökat dramatiskt i takt med den snabba utvecklingen inom Spaindustrin.”

SHR Logo | YHHS
Yrkeshögskolan Logo | YHHS
CIDESCO Logo | YHHS

Kontakta oss

Vi ser fram emot att höra från dig.