Spabehandling

Vill du lära dig utföra professionella spabehandlingar? Genom vår hud och spaterapeut utbildning får du förbereda dig inför yrkeslivet och även avsluta studierna med ett prestigefyllt CIDESCO-diplom.

Lär dig mer om vår spabehandling

Spaundervisningen påbörjas i den tredje terminen. Vid den här tidpunkten i undervisningen har man fått en relativt god erfarenhet av att utföra behandlingar och att ta emot kunder. Undervisning handlar nu om att utvecklas och bli allt mer självständig i sitt arbete.

Spaundervisningen är både teoretisk och praktisk börjar med att man lär sig olika scrub/peelig-metoder och vikten av att ha en god draperingsteknik. Därefter lär man sig om vilka effekter som olika leror och alger har och hur de används som inpackning.

Spabehandlingar kan tex vara utrensande, cirkulationsökande och mjukgörande, som terapeut ska man kunna avgöra vilken behandling som är bäst lämpad för sin kund.

Läs mer

De behandlingar som vi lär ut i hydroterapin är vichydusch och kurbad. Vichydusch är en behandling med ställbara duschmunstycken som dels ger en upplevelse av tropiskt regn och som har effektivt på tex celluliter eller spända muskler eftersom man kan  anpassa trycket på duschmunstyckena.

I spaundervisningen lär man sig även Indian Head Massage som är en mycket avkopplande skalpmassage och kroppsmassage med varma stenar s.k Hot Stone Massage.

På vår elevsalong Beauty och Spa finns flera olika spabehandlingar att välja på som du kan läsa mer om och boka här.

Mindre

Spabehandling | YHHS

Praktik – så fungerar det

En av de mest populära delarna i vår hud- och spaterapeut utbildning är praktiken. Här får de studerande verkligen möjlighet att testa sina kunskaper och färdigheter på riktigt. Praktiken sker i skolans egna salonger där de studerande tar emot kunder och utför såväl spabehandling som ansiktsbehandlingar. För dig som även är intresserad av att lära dig mer om massage, har vi en populär massageutbildning som du kan läsa mer om.

Tränare pratar med student på YHHS

Intresserad?

Redo att bredda vingarna och välja din egen yrkesframtid? Ansök till våra utbildningar snabbt och enkelt här på hemsidan!

Spa Treatment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua sed do eiusmod tempo consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua sed do eiusmod tempo consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua sed do eiusmod tempor.

Spabehandling i Stockholm

Efterfrågan på spaterapeuter med hudterapeututbildning i grunden, ökar markant. Den stora ökning i efterfrågan har bland annat resulterat i att fler spahotell byggs i Sverige och fler anläggningar, både i Sverige och utomlands, letar efter personal med utbildning i hudterapi och spaterapi. Hos oss på YHHS har du möjlighet att lära dig allt om spabehandling i Stockholm, men även få möjlighet att utbilda dig till hudterapeut. Utbildningen är komplett och du får även ett CIDESCO-diplom som gör dig betydligt mer attraktiv på marknaden.

I vår spabehandling i Stockholm får elever lära sig flertalet olika behandlingsmetoder, både cirkulationsökande och mjukgörande, för att nämna några. Det är eleverna själva som ska kunna bestämma vilken behandling samt vilka produkter som är bäst ämnade för kunden. Förutom behandlingar med inpackningar och kroppsbehandlingar, får elever även lära sig mer om Indian Head Massage och kroppsmassage med varma stenar, så kallad Hot Stone Massage. Om du har fler frågor får du gärna kontakta oss så försöker vi återkomma så fort som möjligt.