Hudterapeut halvfart två år – Privat utbildning – Göteborg

I vår hud- och spaterapeut utbildning studerar du både till spaterapeut och hudterapeut. Utbildningen kan ge dig ett prestigefyllt CIDESCO-diplom, ansök redan idag!

Hud- och Spaterapeut

Efterfrågan på hud- och spaterapeuter är idag stor. Sedan vi satte ihop en utbildning med både hudterapeut och spaterapeut kan våra elever efter avslutade studier omgående få bra jobb. Många väljer även att öppna egen salong efter examen. Om du gillar att arbeta med skönhetsbehandlingar och vill ge människor mer lyx i vardagen, är vår hud och spaterapeut utbildning perfekt. Efter avslutade studier har du också möjligheten att ta CIDESCO-examen i hudterapeutyrket, en mycket prestigefylld titel som kommer underlätta i arbetslivet.

Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

119.000:-
Möjlighet att ansöka om stipendium om 30 000:-

 • 20 platser
 • OKT 2024

Mer information:

 • 2 yrken i en utbildning
 • 30 års erfarenhet och 2000 CIDESCO-diplomerade studenter
 • Max 20 elever per klass
 • 90% får jobb inom 3 månader
 • 20% öppnar eget

Särskild behörighet:

 • Gymnasieexamen eller motsvarande
 • Godkänt betyg Svenska 2 och Naturkunskap 2

Kursplan – det här kommer du lära dig

Anatomi & fysiologi

Anatomi & fysiologi

Läran om om människokroppens uppbyggnad och funktion inkluderat; cellen, vävnader, rörelseapparaten, blodet, lymfkärlen, cirkulationen, andningen, matspjälkningen, urinutsöndringen, ämnes-omsättningen, fortplantningen och nervsystemet. Ingår gör också Hygien och Mikrobiologi och Näringslära

Avancerad Hudvård

Avancerad Hudvård

Kursen ger förutsättningra till att självständigt kunna planera och genomföra avancerad hudvårdsbehandling och utföra hudanalys med fördjupad kunskap om olika hudtyper. Med fördjupade kunskaper kunna redogöra för olika terapier med aktuella produkter och apparatur som används inom den avancerade hudvårdens arbetsområde. Kunna redogöra för risker och säkerhetsaspekter vid användandet av apparatur i samband med behandlingar. Kunna uppmärksamma eventuella sjukdomar och kunna hänvisa dessa till rätt vårdform. Kunna utförligt dokumentera behandlingar. Kunna ge individuellt anpassade råd för hembehandling. Behandlingar som ingår är Lash & Browlift, Mikroneedling, RF, Mesoterapi, Mikrodermabrasion, IPL/Laser, Kemiska peels och mycket mer.

Dermatologi

Dermatologi

Läran om huden, hår, naglar, hudförändringar och sjukdomar i hud, hår och naglar

Elektroterapi

Elektroterapi

Kursen ger grundläggande kunskaper om fysikaliska begrepp och terapier med apparaturbehandlingar för ansikte och kropp. Kurser ger förutsättningar att självständigt och effektivt utföra apparaturbehandlingar med olika typer av maskiner.

Entreprenörskap

Entreprenörskap

Kursen ger kunskap om grundläggande ekonomiska begrepp. Kursen ger kunskap om att starta och driva eget företag. Kursen ger kunskap om metoder för försäljningsteknik och betydelsen av kommunikation, personlig service och kundrelationer.

Examensarbete

Examensarbete

Kursen ger den studerande kunskap om själv kunna göra ett examensarbete med fallstudier inom hudvårdens område. Kursen ska utveckla den studerandes förmåga till samarbete problemlösning och kritiska bedömning av fakta.

Hudvård

Hudvård

Kursen ger grundläggande kunskap om hudtyper, ansiktsmassage, hudvårdsprodukter, samt frans-och brynfärgning, olika hudtyper och hudtillstånd, journaldokumentation och råd för hembehandling. Kursen ger kunskap om rätt utrustning, material, hygien och säkerhet samt vikten av att arbeta ergonomiskt. Kursen ger förutsättningar att självständigt utföra hudvårdsbehandling med variation och användande och utförliga råd för hembehandling.

Hårborttagning

Hårborttagning

Kursen ger kunskap om olika temporära och permanenta metoder för hårborttagning och alternativ till hårborttagning. Kursen ger förutsättningar att utföra hårborttagning med olika former av vax, samt Sugaring och utföra elektrisk epilation. Samt insikter om borttagandet av ofarliga hudanomalier. Kursen ger kunskap om hårets anatomi samt fysiologiska orsaker till oönskad hårväxt.

Kemi & Fysik

Kemi & Fysik

Allmän kemi med inriktning på kosmetiska produkters innehåll och sammansättning och effekt. Allmän fysik med inriktning på elektricitet och elektroterapi inom hudvården.

Kroppsmassage

Kroppsmassage

Kursen ger kunskap om kroppsvård och faktorer som påverkar hälsan och förmåga att utföra klassisk massage och hudrengöring av rygg och skuldror. Kursen ger kunskap om människans fysiologiska, psykologiska behov och förutsättningar att kunna utföra klassisk kroppsmassage samt maskinell massage. Kursen ger kunskap om muskler och olika muskelproblem och insikter i att kunna uppmärksamma eventuella skador och sjukdomar och kunna hänvisa dessa till rätt vårdform.

Makeup

Makeup

Kursen ger kunskaper om att kunna utföra makeup för olika kunder och tillfällen. Kunna göra färg- och formval utifrån kund och kunna utföra grundläggande korrigeringar. Samt kunna redogöra för olika produkter och dess effekter, innehåll och användningsområde.

Manikyr & Pedikyr

Manikyr & Pedikyr

Kursen ger kunskap om att utföra manikyr och pedikyr med massage och lackning av naglar. Samt kunna med säkerhet använda och sköta utrustning och instrument från ett säkerhets- och hygieniskt perspektiv och kunna använda olika material, kosmetiska produkter.

Salongspraktik

Salongspraktik

Kursen ger den studerande möjlighet till delaktighet i sin egen kunskapsutveckling och förutsättningar att få behandlingsvana, utveckla god hantverksteknik, kundservice och ansvarsfullt yrkesutövande i en hållbar yrkesmässig miljö. Kursen ger möjlighet att utveckla god säljteknik och kommunikation med kunder, att utveckla självständigt arbete och samarbete i grupp. Kursen ger förutsättningar att få kunskap om hudterapeutyrkets etiska och moraliska riktlinjer.

Redo för nya utmaningar?

En gedigen utbildning är startskottet för nya yrkesdrömmar. Genom att studera till spaterapeut hos oss på YHHS får du möjlighet att bli diplomerad av CIDESCO och komma ut i arbetslivet omgående efter avslutad utbildning.

Våra studenter säger.

Kunskap är makt och efter att ha besökt flera andra skolor och näst intill ’’intervjuat erfarna Hudterapeuter så var YHHS ett självklart val. Praktiken och spa utbildningen kändes unik för skolan
Kayo Shekoni
Tidigare elev
Att jag aktivt väljer att anställa tidigare elever från YHHS är på grund av den höga kvalitetén på den teoretiska och praktiska delen. Jag vet att kunskapen finns inarbetad från grunden och då blir vidareutbildningarna lättare
Therese Mathisen
Spa By Us
Vi rekryterar ofta från YHHS av den anledningen att vi vet att de terapeuter vi anställer har en mycket hög ”lägsta nivå” och enorm potential och drivs av en stor del passion, vilket vi tycker är lika viktigt.
Anna Bjurstam
Partner – Raison d’Etre VP of Spas & Wellness Six Senses
Utbildningen höll ett högt tempo och är omfattande vilket jag uppskattade. Mycket självstudier och eget driv krävs för att kunna tillgodo göra sig all viktig information man får.
Annica Forsgren
Skincity och tidigare elev
De elever som kommit från Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa genom åren och även nu – har en otroligt hög kompetens, fantastiska säljare, engagerade och kunniga i allmänhet
Jimmy Myhrinder
Spachef Yasuragi
För mig är det en enorm kvalitetsstämpel när det står i deras CV att de gått denna skola och eftersom att jag aldrig blivit beskviken när jag anställt en hud/spaterapeut därifrån känner jag mig helt trygg
Claudia Lapanowska
Behandlingschef, Sturebadet

Så här går ansökan till

 • Skapa ett konto på yh-antagning.se för den kursstart du är intresserad av
 • Ladda upp dina ansökningshandlingar
 • När din ansökan är behandlad får du besked om du är behörig eller om du behöver komplettera din ansökan.
 • Behöriga får besked om när det särskilda provet sker för antagning
 • Det särskilda provet består av ett muntligt moment
 • Besked om antagning och reservplats lämnas ca två månader innan kursstart

Ansökan
Ansök till vår spaterapeut utbildning eller till vår massageutbildning på distans och börja lev din dröm!

Glada studenter på YHHS

Praktikplanen

Utbildningen vid Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa är på totalt c:a 2000 timmar fördelat över 4 terminer.

Praktikperioden är den roligaste och mest givande delen av utbildningen enligt de flesta som gått på Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa. Praktiken är integrerad.

Praktiken sker på skolans salong Beauty Center, där du själv tar emot kunder och tränar upp den teknik och det tempo i behandlingarna som krävs av en kvalificerad hudterapeut, hela tiden under uppsikt av våra erfarna handledare.

FAQ

Ansökan stänger 31 augusti 2024

När man fått sin bekräftelse betalar man en anmälningsavgift på 5000:- och därefter slutlikviden c:a 4 veckor innan skolstarten.

När man betalat anmälningsavgift är anmälan bindande.

För att ansöka till skolan måste du ha fyllt 18 år. Däremot har vi ingen åldersgräns uppåt, eftersom arbetet som hudterapeut passar mycket väl för den som är lite mer mogen och söker efter en ny karriär.

Den privata Hud-och spaterapeut utbildningen kostar för närvarande 95.000 kronor.

Då ingår:

 • Arbetskläder
 • Litteratur och skolans kompendier
 • Skolans väska innehållande utbildningsmaterial

Avgift för CIDESCO examen tillkommer

Anmälan är inte bindande i första steget utan är ett underlag för den intervju som alla sökande med behörighet kallas till.

Ansökningsblanketter följer med prospektet. Du kan även skriva ut den från sidan “info ansökan” där den finns som en pdf. Den skickar du in tillsammans med betyg, refernser och ett personligt brev. Inför antagningen håller skolans rektor en personlig intervju med varje sökande.

Intresserad?

Är du redo att följa ditt hjärta och gå en spaterapeut utbildning? Tveka inte – ansök idag!

Behöver du hjälp med finanser?

Det kan kännas knepigt att få ihop tillräckligt med finanser för att täcka en privat utbildning, men genom Human Finans har du möjlighet att ta ett studielån med bra villkor. Har du andra funderingar? Kolla in våra vanliga frågor och svar.

CSN Logo | YHHS

Hur lång är hud och spaterapeut utbildning?

Vi erbjuder även en massage utbildning.

Vår utbildning kostar 95 000 kronor, efter avslutade studier är du fullutbildad spaterapeut och hudterapeut.

Hudterapeut och Spaterapeut | YHHS

Hud- och spaterapeut – Privat utbildning 1 år Stockholm 119,000:-

En kursstart: oktober 2024

 • 20 platser
 • oktober 2024

Andra gillar även dessa kurser

Hud- och massageterapeut Stockholm – YH utbildning
Kom ihåg att du även kan utbilda dig till massör hos oss, genom vår hud- och massageterapeututbildning i Stockholm. Kolla gärna in denna utbildning om du är intresserad!

Hud och spaterapeut utbildning Göteborg och Stockholm- YH utbildning och privat utbildning
I vår hud- och spaterapeut utbildning studerar du till två olika yrken i samma utbildning – hudterapeut och spaterapeut. Du läser 60 veckor fördelade på tre terminer och efter avslutade studier har alla elever möjlighet att få ett CIDESCO-diplom i hudterapeutyrket och i spaterapeutyrket. Vi är den första skolan i Sverige som erbjuder CIDESCO-diplom i spaterapeutyrket. Vår hudvård och spaterapeut utbildning är väldigt populär, något som dels beror på att vi är den enda skolan i landet som har möjlighet att ge våra elever CIDESCO-diplom. Därtill har vi även lyckats få in två olika utbildningar i en och samma. Har du fler frågor? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Vi ser fram emot att höra från dig.