Leder till
Certifierad massageterapeut
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

CIDESCO diplom gör dig unik

Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa i Stockholm är ensamma om CIDESCO-utbildningen till Spaterapeut. Behovet av en gedigen utbildning för Spaterapeuter har ökat dramatiskt i takt med den snabba utvecklingen inom Spaindustrin.

Sverige tillhör ett av de länder i världen där Spa-näringen växer så det knakar. Varje år tillkommer ett stort antal hotell som investerat i nya Spabehandlingar och så kallade Dag-Span växer upp som svampar ur jorden.

Den viktigaste faktorn för att kunna erbjuda sköna och starka Spa-upplevelser är att de personer som utför behandlingarna är professionellt skolade. Hittills har det saknats en internationell Spaterapeut-utbildning i Sverige. Den som har önskat utbilda sig till Spaterapeut har antingen fått åka utomlands eller nöja sig med någon av de kortare Spa-utbildningar som idag finns på olika platser i landet.

Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa har, som första skola i Europa, utexaminerat de första klasserna Hudterapeuter som genomgått den CIDESCO-baserade och internationella läro- planen för Spa-terapeuter. Kursen är enbart förbehållen de hudterapeuter som genomgått och klarat den prestigefyllda internationella CIDESCO examen för hudterapeuter.

CIDESCO, världens äldsta och mest framstående organisationen för hudterapeuter med säte i Zurich, Schweiz, bildades 1946 och är idag representerad i 33 länder över hela världen.

Läroplanen för CIDESCO´s Spa Diploma har tagits fram för att säkerställa kvalitetskraven inom Spaindustrin.

Branschen har länge framhållit att behovet av välutbildad personal är en av hörnstenarna för att kunna bedriva en seriös verksamhet. Utbildningen tar därför upp Spaterapeutens roll på en internationell nivå med bland annat ämnen som Spahygien, Spamanagement och internationella behandlingsmetoder.

CIDESCO´s International Spa Diploma är en av de få internationella examina som leder fram till spetskompetens inom Spaindustrins 4 nyckelbegrepp; kost, träning, behandlingar och vila.

Efterfrågan på spaterapeuter med hudterapeut utbildningen i grunden är enorm. Mer än hälften av våra elever sugs upp direkt efter examen till spaindstrin och lyxhotell både internationellt och inom Sverige.

Läs mera om CIDESCO International här: www.cidesco.com