Leder till
Certifierad massageterapeut
Läs mer
Enda skolan i Sverige med
CIDESCO-spa diplom
Läs mer
CSN-Berättigad utbildning
Läs mer

Den viktiga praktiken

Utbildningen vid Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa är på totalt c:a 2100 timmar fördelat över 3 terminer.

Praktikperioden är den roligaste och mest givande delen av utbildningen enligt de flesta som gått på Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa. Praktiken är integrerad.

Praktiken sker på skolans salonger Beauty- & Spa centre, där du själv tar emot kunder och tränar upp den teknik och det tempo i behandlingarna som krävs av en kvalificerad hudterapeut, hela tiden under uppsikt av våra erfarna handledare.

Den tredje terminen innehåller den internationella Spa-utbildningen, då du får lära dig Spa´s 4 hörnstenar, både teoretiskt och praktiskt.

Skolan samarbetar med ett antal Spa anläggningar i Sverige och övriga världen, som du kan få kontakt med. Vi introducerar dig med glädje till en bransch med enorm tillväxt i världen.

Förutom praktik- och Spadelen får du även träna praktisk försäljning, driftansvar och marknadsföringsteknik för att förbättra dina kunskaper i att sälja produkter och skaffa nya kunder. Utifrån detta får du utvecklar din förmåga att på ett positivt sätt kunna möta och uppfylla olika kunders förväntningar och behov av service.

Under hela praktiken stöttar vi dig utifrån din personliga utveckling. Du ska nu hitta ditt eget personliga sätt att arbeta och ta egna initiativ, men det finns alltid en handledare i närheten om du behöver stöd.  Vårt mål är att du ska känna dig trygg, när du står på egna ben och ska ut i arbetslivet.